dimecres, 6 de gener del 2016

Quatre consells útils si volem compartir blog amb els alumnes

Un blog és útil i atractiu per als alumnes perquè poden mostrar el seu treball i veure el dels altres, potencia el treball en equip i l'intercanvi d'idees (tothom pot participar-hi i sentir-se copropietari del resultat final), propicia la interacció, promou el respecte mutu, aprenen a ser sintètics, puntuals i precisos, els permet desenvolupar la creativitat i utilitzar formes de comunicació audiovisual,  permet desenvolupar les competències bàsiques...

Quatre consells útils si es tracta d'un blog compartit entre professor i alumnes:
  • Els alumnes són editors (poden escriure) però no administradors (no poden canviar l'aparença del blog, per exemple)
  • L'administrador ha de ser el professor sol o ell i un parell d'alumnes responsables.
  • Els hem d'explicar bé la filosofia del blog. És important que entenguin que és un espai de tots, per compartir i intercanviar.
  • Podem obrir una adreça gmail per a tots els alumnes. L'avantatge és que només haurem de donar un permís d'edició. Hi ha el risc que un alumne esborri la feina dels altres però si han entès que és un espai respectuós d'intercanvi, és poc probable que hi hagi cap incident.
  • Si tenim el nostre propi blog, podem enllaçar-hi els blogs personals dels alumnes. L'avantatge és que tots tenen accés als blogs de tots, l'inconvenient és que és molt més lent corregir les tasques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada