dimecres, 20 de gener del 2016

L'estil d'escriptura en un blog


  1. Textos curts: és recomanable escriure entrades breus, els textos llargs demanen un altre suport. 
  2. Títols clars i concisos: que quedi clar el tema de l’entrada. Escriu-los o tots en majúscules o tots en minúscules, quedarà més estètic.
  3. Tipus d’escriptura: és preferible escriure paràgrafs i frases curtes. El llenguatge ha de ser senzill i directe, sense abusar de metàfores, oracions passives o jocs de paraules, al blog és millor explicar les idees d'una manera clara i directa.
  4. Informació ordenada i ben estructurada: procura no barrejar idees, que el contingut quedi ben endreçat.
  5. Marcadors: un text llarg i pla és  ensopit, per estructurar millor l'entrada i remarcar el que creiem més important és preferible utilitzar títols, subtítols, negretes.... 
  6. Hipertext: és molt útil fer servir enllaços a entrades ja existents enlloc de repetir explicacions de les quals ja hem parlat amb anterioritat. 
  7. Citació de fonts: podem fer referència a entrades d’altres llocs web. És important que utilitzem enllaços que ens portin a la font original, i sobretot, que citem la font de la qual prové. 
  8. Incitar a la conversa: podem acabar el post amb una frase o pregunta fomentant la participació i expressió d'opinions sobre el tema tractat.
  9. Etiquetes: serviran per a classificar la nostra entrada en diferents temàtiques del nostre bloc, ens poden ajudar que la nostra entrada es trobi de forma més fàcil. Una entrada pot tenir més d'una etiqueta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada